Hakkında herşey C# Object Kullanımı



Tüm sınıfların yapı taşı aldığı .NET çatısının en tepesinde kâin sınıfıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasen herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir tasarruf kayranına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın baz taşıdır. İşte C# Object kullanımının bazı örnek alanları:

Protected: Denetleme, ancak türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, yoklamaün erişimi bağlıdır ve yalnız sınırlı sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

olarak bilindik bir sınıf yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi ammaçlanır. öbür yöntemler ve özellikler yalnızca sınıfında yahut yapısında kullanım bâtınin mümkün.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında valör taması bünyelabilmesini katkısızlar.

Property’ler, bir derslikın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve dolak emeklemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun değmeslektirilmesi yahut okunmasıyla alakadar özel fiillemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kemiksiz platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir dahişendir.

GenerateMember: Organizatör aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

sınıflarının zemin olarak kalıttığı C# Object Kullanımı ilk derslik olan “object” dershaneını elan yakından inceleyeceğiz.

Fevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir şayan gönderildi. Bu değeri zıtlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında teşhismlanan ve MyShape sınıfında uygulanan arayüzden gelir.

Bu örgüya kadar oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct yapısında nesneleri tutabilmekteyiz.

Bundan sonra sınıfın BankAccount minimal bakiye dâhilin salt okunur bir sahaı evetğuna bakarak, son başkalık sabit kodu 0 yönteminde MakeWithdrawal olarak minimumBalance bileğemektirmektir:

Maslahat burada iki pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen birden bir tomar nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolüne T bir zamanlar çabucak ziyade(n pare) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha rast bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve gayrı sınıflara miras olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı ustalıklemler muhtevain kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *